Home / ПАТИШТА И УЛИЦИ / МИНИСТЕРОТ МИСАЈЛОВСКИ ВО ПОСЕТА НА ГРАДЕЖНИТЕ АКТИВНОСТИ ВО КРИВОГАШТАНИ

МИНИСТЕРОТ МИСАЈЛОВСКИ ВО ПОСЕТА НА ГРАДЕЖНИТЕ АКТИВНОСТИ ВО КРИВОГАШТАНИ

Министерот за транспорт и врски Владо Мисајловски, директорот на јавното претпријатие за државни патишта Александар Стојанов и градоначалникот на општина Кривогаштани Тони Заткоски, денес  ја посетија  изградбата на регионалниот пат R2335 кој води од населеното место Кривогаштани до н.м Воѓани а притоа поминува низ уште 3 населени места во општина Кривогаштани, Крушеани, Обршани и Бела Црква.

13332758_1327492447265894_700140602112771287_n

Должината на патниот правец изнесува проближно 10 км а изведувач на градежните активности е фирмата Штрабаг додека вкупната вредност на изградбата е 70.000.000 денари.

13330991_1327492170599255_9079697123360767808_n

Патниот правец не е ревитализиран повеќе од 40 години поради што се најдува во многу лоша состојба која го попречува нормалното движење по истиот. Жителите на општината долго време го очекуваа отпочнувањето со изградба на овај пат за чие отпочнување не го криеја своето задоволство.

13321637_1327491283932677_7421972970645508512_n

13321661_1327493410599131_6829548165457344227_n

13310548_1327491427265996_2756781944650110225_n

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*