PRIJAVI PROBLEM 2

ЗАПОЧНА АСФАЛТИРАЊЕТО НА КЛУЧНИОТ ПАТЕН ПРАВЕЦ ВО ОПШТИНАТА – КРИВОГАШТАНИ – ВОЃАНИ

0

Денес започна реконструкцијата на главниот патен правец во општина Кривогаштани со што се решава клучен проблем на жителите поради големата искористеност и фреквенција на овај пат. Веќе подолг временски период се преземаа подготвителни активности за расчистување на теренот за да конечно се отпочне со финалните активности за реконструкција на коловозната лента со поставување на нов асфалтен слој. Средствата за санација на овај патен правец општината ги обезбеди од Владата на РМ преку Министерството за транспорт и врски во висина од 1.000.000 евра. Должината на овај патен правец.

5

Share.

About Author

🌑 Општина Кривогаштани 🌑 Соработник зa Локален Економски Развој и Партнерство 🌑 Е-mail: npapuckoski@yahoo.com

Leave A Reply