Home / ГРАДЕЖНИ ДОЗВОЛИ / ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ НАЛИКУВА НА ГОЛЕМО ГРАДИЛИШТЕ

ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ НАЛИКУВА НА ГОЛЕМО ГРАДИЛИШТЕ

На територијата на општина Кривогаштани во моментов активно се работи на 7 локации каде повеќе изведувачи ги извршуваат градежните активности предвидени за реализација на проектите со кои општината си го загарантира својот напредок и модернизација со што веќе го доби епитетот на успешна општина која е на исто ниво со најголемите градски општини во државата. До крајот на тековната година општината очекува завршување на отпочнатите проекти чија реализација ќе ја променат физиономијата на самата општина и ќе се подобри животот и функционирањето на населението.

1379715_1263866446961828_7311191531307031168_n
Улица Никола Карев по завршувањето на градежните активности ќе биде најмодерната улица во општината која ќе има атмосферска канализација, нов коловоз и тротар. Општинската зграда добива нов најмодерен плоштад со креативен и функционален дизајн а за кратко време ќе започне монтажата на јарболот пред општинската зграда, чија основа е веќе поставена. Исто така започна да се издигнува металната конструкција на спортската сала во ОУ Манчу Матак која за неколку месеци ќе биде ставена на располагање на училиштето. Во Крушеани се започнати активностите за изградба на канализациона мрежа со пречистителна станица со што Крушеани е второто населено место во општината кое добива канализациона мрежа а со истиот проект ќе започне да се гради и канализациона мрежа во населеното место Славеј.

12088241_1263867366961736_1236778613035212105_n
Фирмата Страбаг веќе ги започна активностите за асфалтирање на патниот правец Кривогаштани- Обршани- Воѓани со што до крајот на летото клучниот патен правец во општината ќе биде целосно завршен. Во кругот на пазарот во Кривогаштани во финална фаза е изградбата на паркинг на зелениот пазар кој за краток временски период ќе прерасне во модерен затворен пазар за млечни и месни производи. Општината за неколку недели очекува да започнат и активностите за асфалтирање на улиците Илинденска во Кривогаштани, улица Капетан Игор Ѓорески во Обршани како и асфалтирање на патот кој ги поврзува населените места Бела Црква со Воѓани. Исто така денес започнa да се гради првиот крак на улица Македонски просветители која вклучува изградба на атмосферска канализација заедно со тротоари покрај ОУ Манчу Матак до раскрсницата кај детската градинка Весело Штркче.

10401029_1263867320295074_3692260790621952368_n

Периодов се привршуваат подготвителните активности за започнување со адаптација на доградбата на општината по што ќе се изгради целосно нова фасада на целиот објект на општинската административна зграда вклучуваќи го и домот на културата за кого веќе се работи проектна документација за негова целосно опремување и адаптација на ентериерот.

10151980_1263867133628426_8336591972773700857_n
Целата оваа слика ја прави општината да биде најголемото градилиште во државата за што пофалби стигнуваат од сите страни од случајните минувачи и жителите на општината кои со восхит гледаат и го поздравуваат тоа што денес се прави и тоа во што прераснува општина Кривогаштани, откако на нејзино чело застана Градоначалникот Тони Заткоски.

 

11182000_1263867710295035_8536495799855587193_n1470107_1263867336961739_2289342671687078935_n

1916679_1263867253628414_5690044003185267657_n1385971_1263866550295151_374076365862222004_n1914038_1263867060295100_6359533786309206086_n1936528_1263867583628381_6981339477409524237_n10405569_1263866823628457_4673553881483605340_n10261951_1263866756961797_6516669124395682984_n12523864_1263867806961692_6909613163826484498_n10410319_1263866803628459_7438389410084512654_n10363533_1263867140295092_5414838104720313871_n

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*