PRIJAVI PROBLEM 2

ПРОМЕНА НА ПОКРИВОТ НА ПП ДОМ ВО ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

0

Денес започна отстранувањето на стариот покрив на објектот во центарот на Кривогаштани во кој се сместени Територијалната противпожарна единица, клубот на пензионери и матичната служба во општината.

Досегашниот покрив беше стар и во лоша состојба кај кој при обилни врнежи доаѓаше до прокиснување и оштетување на објектот и ентериерот.

Општината со инвестиција од сопствени средства од околу 300.000 денари ќе го промени досегашниот покрив со нов лимен покрив со што ќе се заштити објектот и ќе се подобри неговата функционалност.

Ова е само надополнување на досегашните заложби на општината за подобрување на условите за работа на службите кои работат во интерес на граѓаните со што се подобрува нивното функционирање и квалитет.

Share.

About Author

🌑 Општина Кривогаштани 🌑 Соработник зa Локален Економски Развој и Партнерство 🌑 Е-mail: npapuckoski@yahoo.com

Leave A Reply