ПРИВРШУВА ОПРЕМУВАЊЕТО НА НОВАТА ДЕТСКА ГРАДИНКА ВО ОБРШАНИ

0

Денес во просториите на ОУ Јонче Смугрески во Обршани каде што ќе биде лоцирана новата детска градинка, доставена е опрема од бела техника и теписонски подлоги со што се привршува подготовката и опремувањето на просторот за отпочнување со функционирање на првата детска градинка во тој дел од општина Кривогаштани.

Досега во општината функционира една детска градинка со вкупен капацитет од 50 дечиња, а со завршувањето на опремувањето и адаптацијата ќе започне со работа и втората детска градинка за која досега има голем интерес од родителите кои имаат дечиња од предшколска возраст.

12510486_1224710310877442_9129691383762939976_n12552578_1224710377544102_6554707981041000556_n12509724_1224711267544013_9209022512494981588_n12438985_1224710517544088_2855272826610229665_n12417615_1224711200877353_8048535763576738177_n12400947_1224711304210676_384362505477801262_n

Share.

About Author

🌑 Општина Кривогаштани 🌑 Соработник зa Локален Економски Развој и Партнерство 🌑 Е-mail: npapuckoski@yahoo.com

Leave A Reply