Home / ЗЕМЈОДЕЛИЕ / ЗАПОЧНА ЧИСТЕЊЕTO НА КРУШЕВСКА РЕКА

ЗАПОЧНА ЧИСТЕЊЕTO НА КРУШЕВСКА РЕКА

Денес започна чистењето на Крушевска река на делот кој поминува низ територијата на општина Кривогаштани. Општината ја реализира оваа активност со помош од Министерството за животна средина која на општината и додели 4000 литри нафта со што се започна чистењето на речното корито на Крушевска река согласно акциониот план за чистење на речни корита. Со ова значително ќе се намали ризикот од појава на поплава и излевање на водите од речното корито при обилни врнежи на дожд и снег, што беше случај оваа година при крајот на месец Јануари кога жителите на општина Кривогаштани претрпеа огромни штети.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*