PRIJAVI PROBLEM 2

ЧЕТИРИ НОВИ УЛИЦИ ВО ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ

0

Општина Кривогаштани потпиша договор со изведувачот на четирите улици во општината кои ќе започнат да се реализираат веднаш штом дозволат временските услови. Се работи за една улица во Славеј и 3 во Кривогаштани меѓуи кои улица Никола Карев , Крак од улица Македноски Просветители од центарот на населеното место до градинката во Кривогаштани и уште еден крак на Улица Македонски просветители , кои улици вклучуваат коловоз и тротоари. На почетокот на идната година започнуваат да се реализираат уште 3 улици во Обршани, Кривогаштани и од Бела Црква до Воѓани. Со овие проекти општината значително ја подобри патната инфраструктура каде најголем дел зазема патниот правец Кривогаштани – Воѓани кој се  очекува да се започне со реализација за краток временски период.

Share.

About Author

🌑 Општина Кривогаштани 🌑 Соработник зa Локален Економски Развој и Партнерство 🌑 Е-mail: npapuckoski@yahoo.com

Leave A Reply