Home / ЗЕМЈОДЕЛИЕ / ОДРЖАНА ТРИБИНА НА УЈП ЗА ПАУШАЛНО ОДАНОЧУВАЊЕ

ОДРЖАНА ТРИБИНА НА УЈП ЗА ПАУШАЛНО ОДАНОЧУВАЊЕ

Денес во просториите на Клубот на пензионери во Кривогаштани се одржа јавна трибина за паушално оданочување на земјоделците и поднесување на даночни пријави за остварен земјоделски приход во 2015 година што претставува законска обврска чиј рок за поднесување на пријави трае до 31.01.2016 година. Жителите на општината беа запознаени со законските обврски и истите имаа можност да постават прашања и за други проблеми со кои се соочуваат а се под надлежност на управата за јавни приходи