Home / ЛЕР / ЗАПОЧНА АСФАЛТИРАЊЕТО НА СТОЧНИОТ ПАЗАР

ЗАПОЧНА АСФАЛТИРАЊЕТО НА СТОЧНИОТ ПАЗАР

Денес започна асфалтирањето на отворените боксови во новиот сточен пазар со што се привршува изградбата на сточниот пазар во Кривогаштани. Во најкраток можен рок се очекува завршување на активностите за изградба на отворените и затворените боксови за крупен добиток. Општината во склоп на овај проект веќе работи на проекти на целосна модернизација и зиградба на пазарот во кој се планира да има и зелен пазар и пазар за млечни производи со што општина Кривогаштани ќе го добие најмодерниот пазар во регионот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*