PRIJAVI PROBLEM 2

ОПШТИНА КРИВОГАШТАНИ СЕ ЗБРАТИМИ СО ОПШТИНА СКЕЛА

0

Делегација од општина Кривогаштани составена од општинската администрација и членови на советот на општината, деновиве присуствуваше во Романија, каде што заедно со 16 други општини од Република Македонија потпишаа меморандум за соработка односно се спобратимија со 17 општини од Република Романија, во посредство на на амбасадорот на РМ во Букурешт Г-дин Панде Лазаревски.

Општина Кривогаштани и официјално е спобратимена со општина Скела од Република Романија со која што веќе од наредната година ќе започнат активности и средби за соработка  во повеќе полиња.

 

Share.

About Author

🌑 Општина Кривогаштани 🌑 Соработник зa Локален Економски Развој и Партнерство 🌑 Е-mail: npapuckoski@yahoo.com

Leave A Reply