Home / КУЛТУРА / Прочкарска смеа за секого 2015.

Прочкарска смеа за секого 2015.

Денес во Домот на културата во Кривогаштани се одржа традиционалниот културен настан “Прочкарска смеа за секого 2015”. На овај настан под маски учество зедоја учениците од основните училишта ,,Манчу Матак,, од Кривогаштани и ,,Јонче Смугрески,, од Обршани како и малите дечиња од детската градинка ,,Весело штркче,, од Кривогаштани. На настанот покрај тоа што ги прикажаја своите маски, прикажаја и голем број на драмски и музички точки предходно спремани со своите ментори.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*